YinYoga Room

Cacao Ceremony & Gong Bath

Cacao Alchemy for Open Hearts

Ik ben cacao-alchemist, ceremonialist, medicijnvrouw, aardmoeder en spirituele gids. Mijn missie is om de brug te zijn tussen de oude wijsheid en ons moderne leven. De wijsheid van de oude cultuur, de geest van heilige planten en de kennis van de natuur naar je hart brengen. Ruimtes creëren voor diepe ervaringen van liefde en de herinnering aan wie we werkelijk zijn. Cacao integreren in het moderne leven. Het pad van het hart leven ~ een leven vanuit essentie, ontwaken tot heilige spirituele planten.


Cacao ceremonies help us to shift into the heart space, creating room to disconnect from the busy life and head and dive deep inside. Finding guidance within.


Upcoming Cacao Alchemy Experiences

Ik volg mijn roeping om een ruimte te creëren waar harten zich kunnen openen en genezen. Een ruimte waar we verbinding kunnen maken met onszelf en met elkaar. Waar we ons ontvouwen tot het leven zelf. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten in de ruimte van het hart.


Element Cacao Ceremony Serie

Mother Cacao is hier om ons eraan te herinneren dat we één zijn met de natuur, dat de elementen van binnen en van buiten zijn en in ons hart een herinnering vinden aan wie we werkelijk zijn. Deze elementenreeks leidt ons in 4 ceremonies langs de verschillende universele elementen. Het opent een ruimte voor jou om ze in jezelf te ervaren en hun energie via je hart in je leven te kanaliseren. Elke ceremonie onderzoekt het element op hun eigen unieke manier, allemaal vastgehouden door de liefde en universele belichaming van de natuur van mother cacao. Tijd om te zijn, je over te geven, te verkennen en je te ontplooien tot het magische wezen dat we zijn.

Je kunt deelnemen aan één ceremonie of zelfs aan meerdere, luister naar welk element je op dit moment in je leven aanspreekt.


ROOT DOWN DEEP ~ EARTH

INNER FLOW ~ WATER

RELEASE & EXPAND ~ FIRE 

LIBERATION ~ AIR


Cacao & Womb Ceremony

Het eren van het heilige medicijn van cacao in een ruimte van liefde en verbinding. Herinnerend aan het portaal naar onze baarmoederruimte, het centrum van de schepping, de essentie van vrouwelijke expressie en de vruchtbare grond voor onze zaden om te groeien in het leven.

Laten we elkaar ontmoeten in de veilige en heilige ruimte van het hart en de baarmoeder. Ervaren hoe de zachte vrouwelijke energie en helende krachten van mother cacao ons kunnen ondersteunen om opnieuw contact te maken met onze baarmoederruimte, ons centrum van creatie en de expressie van het leven zelf. Onze baarmoeders dragen de diepste, oudste geheimen van het leven, die ons verbinden met onze oerkracht en wijsheid. Naarmate deze twee centra intiemer worden, kunnen we dieper afdalen in een nieuw gevoel van koestering en groei. Ruimtes openen om nieuwe realiteiten en kansen voor diepe transformatie te laten ontstaan. 

Samen zullen we een krachtige zuivering van onze innerlijke wateren ervaren en worden we herinnerd aan het heilige medicijn dat we in ons hebben. De intentie om oude banden los te laten, op te ruimen en opnieuw verbinding te maken met onze vrouwelijke kern in helderheid, vreugde en volledige vrije expressie van de levenskracht en liefde binnenin.

Deze Cacao & Womb Ceremony is een samensmelting van het delen van cacao, yoga nidra, manifesteren van intenties in de vuurcirkel, een waterzegening, momenten van stilte en energetische voedende hart- en baarmoeder verbindingsoefeningen die in het dagelijks leven kunnen worden toegepast. Allemaal vastgehouden door de zachte maar zo krachtige omhelzing van Moeder Cacao,  om je vervolgens in liefde gehouden te laten dragen door het Gong Bath.


Heart Opening Cacao Ceremony

Het eren van het heilige medicijn van cacao in een ruimte van liefde. Een diepe duik in het hart, onze levendigheid ontvouwend. Een heart opening ceremony die een veilige ruimte creëert voor een diepe ontmoeting met jezelf. Een kans om tijd te nemen voor je innerlijke helderheid. Om je geest te sussen en je hart te laten resoneren met de geschenken die cacao biedt bij het zetten van intenties in saamhorigheid. Pure aanwezigheid in de magie van het heilige medicijn en de ruimte, brengt diepe transformatie, genezing en zelfrealisatie voort. Cacao ervaren als een mooie gids naar je essentie en je hartswijsheid. Laten we de kamer openen om te luisteren naar de woorden die we kunnen horen als we echt stil worden. Jezelf het geschenk van geactiveerde liefdesmanifestatie aanbieden. 

We zullen doorstromen door te genieten van de heilige cacao, chanting meditatie, yoga nidra, manifesteren van intenties in de vuurcirkel, een waterzegening, momenten van stilte en dieper in beweging duiken als een uitdrukking van je hartstroom en muziek. Allemaal vastgehouden door de zachte maar zo krachtige omhelzing van Mother Cacao, om je vervolgens in liefde gehouden te laten dragen door het Gong Bath.


Life is a ceremony. Cacao is a ceremony of love.


 A Cacao Ceremony is for you if you want to...


Unfold to your heart purpose & path

Learn about the mystery of cacao and experience it within your heart

Share the love of cacao from an integrated and anchored place

Become more intimate with sacred spirit plants

Build intimacy with the plant medicine

Protect the medicine of cacao 

Connect to ancient wisdom

Treat yourself


Maya's 

Het eren en vieren van cacao als heilige drank is een eeuwenoude traditie, afkomstig van de Maya's in Meso-Amerika. In de Maya cosmovisie speelt cacao een fundamentele rol: het openen van wegen naar de goddelijke rijken, waardoor verbinding met elementen en subtiele krachten mogelijk wordt. Als "voedsel van de goden" genoot cacao duizenden jaren van grote waarde en betekenis. Het was een teken van rijkdom, macht, overvloed en vruchtbaarheid. Geëerd in rituelen, geofferd aan de goden tijdens ceremonies, feesten, begrafenissen en offers. De pure cacao-ceremonie is nog niet zo lang geleden opnieuw geïntroduceerd in zijn eigentijdse en multiculturele vorm. Terwijl deze spirituele plant terugkomt om de verschuiving van de mensheid naar de hartruimte te ondersteunen. Cacao is een zaadje dat de fysieke en energetische hartruimte stimuleert, de bloedvaten verwijdt en de bloedcirculatie verhoogt, maar ook de energetische hartfrequentie verhoogt door zijn psychoactieve effecten. Rijk aan neurotransmitters zoals theobromine, andamine en tryptamine, de stimulerende effecten van cacao zijn divers. Van een zachte, duurzame energizer tot een versterker voor geluk, plezier en motivatie. Cacao is echt superfood omdat het zeer voedzaam is en verschillende mineralen, antioxidanten en gezonde vetten bevat. Een weldaad voor hart, lichaam en geest. Cacao speaks the language of the heart.


The Alchemy

Alchemie is het proces van transformatie van materie in goud, in licht. Wanneer de alchemie van het hart en cacao samenkomen, verhogen ze de transformerende krachten die erin liggen. In  een wereld waar niets zeker is en alles een mysterie is. Waar we constant in ons hoofd worden getrokken, in staten van angst en zorgen. Van de binnenwereld naar de buitenwereld gebracht. Ik geloof dat we zo duidelijk worden uitgenodigd om ons over te geven en te leven volgens de leiding van ons hart. Het hart dat alle antwoorden kent, dat ons op ons pad leidt. Begrijpen dat alles wat we nodig hebben binnenin zit. Dat we niemand nodig hebben om ons te repareren en ons liever te herinneren wie we ten diepste werkelijk zijn. Op mijn pad heeft het medicijn van cacao me geleid en ondersteund om dieper van binnen te verbinden en de vibratie van mijn hart te ontsluiten. Cacao hielp om mijn spirituele hart echt te ervaren en te voelen, iets dat zo lang heel ondoorzichtig en moeilijk voor me was. Ik geloof echt dat cacao een van de medicinale voedingsmiddelen is waarmee we dat kunnen.

Cacao is de taal van het hart. Het is een boodschapper van liefde. Een oud medicijn dat ons verbindt met ons eigen hart en ons uiteindelijk verenigt met alle harten om ons heen. Cacao heeft directe effecten op de hersenen en op de elektromagnetische velden van het lichaam en vooral het hart. Iets dat uit eerste hand moet worden ervaren. Cacao werkt op de subtiele niveaus door energetisch het hartcentrum te openen, waardoor we een staat van liefde en gelukzaligheid kunnen binnengaan. Het ondersteunt sterk de daad van meditatie, genezingswerk, creatieve expressie, menselijke verbinding en energetische en fysieke bevrijding.


Cacao is a Pathway to the Heart. A call to remember your own true nature. A call to aliveness. A call to love. She is calling from the heart.


Do you hear the calling of cacao?


This is for you if you want to...

Open your heart and body to the guidance of Mother Cacao

Find your way to sit and communicate with the medicine and plant spirits

Experience the magic of cacao from science, ancient knowledge and heart mystery

Tangibly connect with the sacred medicine by journeying through the elements

Experience the cacao medicine and merge deeply with the sacred plant spirit

Learn about ancient traditions and rituals, dive into the history and its myths 

and how cacao has been honored since thousands of years

Receive deeper clarity on your heart path and purpose

Deepen self love and care

Step into abundance


Your heart knows. 

Always.


Gong Bath

De ruimte vult zich met klank en stilte. Door de harmo­niserende klanken van van de indrukwekkende en betoverende 50'' Gongland Dark Water Gong,  de helende werking van de Crystal Tones Crystal Singing Bowls en andere boventoon instrumenten, gecombineerd met de kracht van de pure Essential Oils van Young Living, kun je na de Cacao Ceremony in volledige overgave het Gong Bath beleven en verplaatst de aandacht zich voorbij de verhalenwereld van het mentale, emotionele en fysieke lichaam. De gebruikelijke weerstanden lossen op en je bent weer thuis in de ruimte van de essentiële Stilte. Ook worden de instrumenten rondom het lichaam bespeeld, waardoor er een klankmassage ontstaat.

De gong is het meest krachtige instrument om in al deze technieken als uitgangspunt te gebruiken. De gong produceert de grootste harmonische effecten van alle instrumenten die er bestaan. Als je in een gongveld terecht komt, los je op in alle harmonische effecten daarvan. Als eerste een dematerialisatie van het lichaam en uiteindelijk de denkgeest. Er is geen instrument die zo’n impact op ons lichaam en denken heeft als de Gong. Sound Healing is gebaseerd op het principe dat alles in het universum uit trilling bestaat. Sound healing is mogelijk omdat het menselijk lichaam ook bestaat uit trillingen. Net zoals een gestemd instrument is het menselijk lichaam een vergelijkbaar ritmisch, harmonieus geheel tenzij het vibrerend veld verstoord is geraakt. 

De Gong staat symbool voor ‘I Am’, de eerste oorzaak, en ook als de vernietiger van het egodenken. Gevoelens van afgescheidenheid, eenzaamheid, ongemak, verdriet, boosheid en nervositeit, allemaal diep gesetteld en verborgen in jouw lichaam, kunnen in alle openheid worden ervaren. Door deze gevoelens niet te labelen en niet af te wijzen maar in authenticiteit te beleven, kunnen we deze gevoelens ervaren als een lichamelijke sensatie zonder het daaraan gekoppelde eigen verhaal. Waardoor je zelf steeds meer bewust wordt van jouw Zijn en helderheid ervaart.


BEFORE THE CEREMONY 

Ter voorbereiding op deze speciale ceremonie is het het beste om slechts licht te eten, geniet van je laatste maaltijd 2 uur voor de ceremony. Het is niet aan te raden om koffie te drinken voor de ceremony, beperk als het moet tot één kopje in de ochtend. Stay hydrated voor, tijdens en na de ceremony. Zorg dat je 10 minuten van tevoren aanwezig bent, zodat je kunt wennen aan de ruimte. Neem een dagboek en een pen mee. Als je zwanger bent of medicijnen gebruikt, laat het me dan weten.

Meenemen? Omdat je tijdens deze les zowel dynamische houdingen als verstillende houdingen doet, is het aan te raden om zachte rekkende kleding in laagjes aan te doen en warme sokken en een warme shawl of deken mee te nemen. Daarnaast slechts een (yoga) handdoek of eventueel een wollen yogamat voor de liefhebber. Manduka Pro matten, bolsters en meditatiekussens zijn voor iedereen beschikbaar en liggen reeds klaar voor gebruik.


Live The Process

Sharing YIN in Schagen since 2018


'En de dag kwam, waarop het risico om strak gesloten te blijven als een knop pijnlijker was, dan het risico om vol tot bloei te komen'. ~ Anaïs Nin