YinYoga Room

Yin Yoga

Niet voor niets één van de meest populaire yogastijlen van dit moment. Yin Yoga focust zich op het mobieler maken van onze gewrichten, stimuleert het lichaam intens en is tegelijkertijd rustgevend en ontspannend. 

Laat je tijdens de Yin Yoga uitnodigend aanraken door de harmonische effecten van de 42” Gongland Dark Water Gong en de 36” Meinl Flower of Life Gong, de helende werking van de Crystal Tones Crystal Singing Bowls en de kracht van de pure Essential Oils van Young Living. 

Yin Yoga bij Yin Yoga Room gaat verder dan de Yin houdingen, we verstaan dat Yin Yoga gaat over discomfort, het verborgene weer zichtbaar maken, authenticiteit en de geheimen van ons eigen water verkennen door te mogen smelten.

In de les komen zowel de functionele series, energie opwekkende Yang bewegingssequenties, als de verstillende en rustgevende houdingen van Paul Grilley aan bod. Tevens is er aandacht voor meditatie en ademhaling. De houdingen worden uitgevoerd op de grond en lang aangehouden, gewoonlijk blijven we 3 tot 5 minuten in elke houding. De spieren zijn zo ontspannen mogelijk, het bindweefsel wordt op rek gebracht, het doel is niet om krachtiger te worden, maar om de energiestroom in het bindweefsel te stimuleren. 

Ondanks dat we veel stretchen, is ons doel niet super soepel te worden, maar om herstel en reparatie van onze gewrichten en fascia te stimuleren, alsof je een innerlijke intelligentie aanspreekt die losstaat van het intellect. Gewrichten worden beweeglijker en actiever. Dit wederom stimuleert meer opening en ruimte in ons lichaam. In het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen en de gehele rug.

Het effect van Yin Yoga houdingen is een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker en sappiger lichaam. Het beweeglijker maken van bindweefsel zegt iets over het bereiken van meer mobiliteit en flexibiliteit in de gewrichten van het lichaam.

Actiever maken van bindweefsel zegt iets over het verbeteren van weerstand en de energetische gesteldheid en indien van toepassing, een sneller herstel na fysieke of mentale problemen. Yin Yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande hedendaagse leven.

Yin Yoga is ontspannend en vaak ook intens, omdat sommige stretches erg diep gaan. Binnen de Yin Yoga is altijd sprake van Yang. Ik zal je stap voor stap begeleiden in de houdingen. Wij eindigen de les met een liggende ontspanning.  

Are You Fuzzed Up?

Gil Hedley, Ph.D.gives a lesson on the importance of movement and stretching to maintain the sliding properties  of tissues in the body, as well as the value of bodywork modalities and yoga when movement potential has become inhibited.

Yin & Gong. Het aanraken van jouw fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam door Yin Yoga, door de vibraties van de 42’' Gongland Dark Water Gong en de 36” Meinl Flower of Life Gong en door de helende werking van de Crystal Tones Crystal Singing Bowls en andere boventoon instrumenten.

Sound Healing is gebaseerd op het principe dat alles in het universum uit trilling bestaat. Sound healing is mogelijk omdat het menselijk lichaam ook bestaat uit trillingen. Net zoals een gestemd instrument is het menselijk lichaam een vergelijkbaar ritmisch, harmonieus geheel tenzij het vibrerend veld verstoord is geraakt. 

Sound Yoga creëert ruimte en helderheid zodat bepaalde vastzittende lagen op zowel fysiek, mentaal en emotioneel niveau kunnen worden aangeraakt. Het verborgene weer zichtbaar maken. De geheimen van ons eigen water verkennen door te mogen smelten. Ons voelen en onze intuïtie wordt gezuiverd van het verleden, ons handelen niet meer reactief aan het verleden gekoppeld, maar responsief in het Nu. 

De Gong staat symbool voor ‘I Am’, de eerste oorzaak, en ook als de vernietiger van het egodenken.

Gevoelens van afgescheidenheid, eenzaamheid, ongemak, verdriet, boosheid en nervositeit, allemaal diep gesetteld en verborgen in jouw lichaam, kunnen in alle openheid worden ervaren. Door deze gevoelens niet te labelen en niet af te wijzen maar in authenticiteit te beleven, kunnen we deze gevoelens ervaren als een lichamelijke sensatie zonder het daaraan gekoppelde eigen verhaal. Waardoor je zelf steeds meer bewust wordt van jouw Zijn en helderheid ervaart.

Alle Yin & Gong lessen beginnen met een korte geleide meditatie. Tegenwoordig zien we yoga als het uitvoeren van houdingen, maar eigenlijk zijn die houdingen ontwikkeld om ons soepel en sterk genoeg te maken om te kunnen zitten en rust te vinden. 

Meditatie is de kern van yoga beoefening. Stilte is erg zeldzaam, de stilte in jezelf ervaren, een totaal bewustzijn en kalmte voelen, is een kleine revolutie voor ons hele zenuwstelsel. In deze stilte kunnen we langzaam gedragspatronen herkennen, die ons hele leven al leidend zijn. Bewustwording, zonder angst en zonder reactie. Meditatie leert ons zenuwstelsel langzaam maar zeker stil te zijn. 

Door middel van Yin Yoga in combinatie met sound healing, ademhalingstechnieken, meditatietechnieken en aromatherapy, gebaseerd op grounding, detox en energieverdeling nodig ik je uit de openheid die jij bent te herkennen en vanuit jouw eigen wijsheid te handelen op elk niveau van je bestaan.

Voor wie? Yin Yoga is een rustige vorm van Hatha Yoga en daarom geschikt voor iedereen. Yin Yoga is ook geschikt voor mensen met klachten en aandoeningen, zoals bijvoorbeeld rugklachten, chronische reuma en fybromyalgie.

Meenemen? Omdat je tijdens deze les zowel dynamische houdingen als verstillende houdingen doet, is het aan te raden om zachte rekkende kleding in laagjes aan te doen en warme sokken en een warme shawl of deken mee te nemen. Daarnaast slechts een (yoga) handdoek of eventueel een wollen yogamat voor de liefhebber. Manduka Pro matten, bolsters en meditatiekussens zijn voor iedereen beschikbaar en liggen reeds klaar voor gebruik.