YinYoga Room

Irene

Als kind van de sixties is Irene geboren en getogen in haar ouderlijk huis op de Loet in Schagen. Een echt Schagenees meisje. Eenmaal in Amsterdam, via de vloer van de grote Italiaanse en Franse modehuizen naar de houten vloeren van Yama Yoga Studios in Qatar en Jivamukti Yoga in New York en Kaapstad. Haar Prada’s ingeruild voor een meer gegronde benadering van het leven... op blote voeten.

Uiteindelijk gewoon een yoga lerares die onderweg wat ervaring heeft opgedaan…

 • Certified Ashtanga Yoga Teacher ~ Yama Yoga Studios Qatar
 • Certified Jivamukti Yoga Teacher ~ Jivamukti Yoga New York
 • Certified Yin Yoga Teacher ~ Yoga Garden Amsterdam
 • Certified Yin Yoga Teacher Module I, II en III ~ Yin Yoga Academy ~ Bivag Sneek 
 • Certified Yin Yoga Medicine Module I, II en III ~ Yin Yoga Academy ~ Bivag Sneek
 • Certified Assisted Yin Module I en II ~ Yin Yoga Academy ~ Bivag Sneek
 • Certified Yin Yoga 3.3 ~ Yin Yoga Academy ~ Bivag Sneek
 • The Way of the Gong ~ Spirit Connection Hilversum
 • Wim Hof Fundamentals ~ Wim Hof Academy
 • Katonah Yoga Mentorship Program ~ Katonah Yoga New York ~ Voorjaar 2021
 • 200hr Katonah Yoga Teacher Training ~ Katonah Yoga New York ~ 2021/2022

Irene is een Certified Advanced Yin Yoga Teacher en heeft inmiddels alleen al in haar Yin Yoga Room in Schagen meer dan 1500 Yin Yoga lessen gegeven. Zij maakte halverwege de jaren negentig kennis met yoga en geeft sinds 2012 les in Ashtanga Yoga, Jivamukti Yoga en Yin Yoga. Momenteel verkent zij  'the Theory and the Practice of Katonah Yoga' met de founder Nevine Michaan en voltooid zij haar Mentorship Program en 200hr TT with Katonah Yoga New York. 

Haar voortdurende opleiding ~ inmiddels meer dan 900 uur ~ wordt gedeeld met al haar studenten door haar liefde voor Yoga en de trillingen van haar betoverende Gongs. Yin op de meest authentieke wijze beleven. Yin als levensbeschouwing. Find your Inner Nature door Yoga + Sound + Breath.  

Laat je tijdens haar hartverwarmende Yin Yoga lessen uitnodigend aanraken door de harmonische effecten van haar 42" Gongland Dark Water Gong, de 36" Meinl Flower of Life Gong, de helende werking van de Crystal Tones Crystal Singing Bowls, Conscious Breathing en de kracht van de pure Essential Oils van Young Living. Haar doel is om een ruimte te creëren waar beoefenaars zich geïnspireerd, veilig en gekoesterd kunnen voelen. Een ruimte om te smelten en verzachten, te vernieuwen en opladen.

Irene's yoga pad heeft haar via Qatar geleid naar India en New York voor het beoefenen van Ashtanga Yoga en naar de geavanceerde certificering in de Jivamukti Yoga methode met de geliefde leraren Sharon Gannon en David Life. Na haar terugkomst in Nederland is zij zich gaan specialiseren in Yin Yoga en heeft vele uren mogen doorbrengen met Anat Geiger, Marcel van de Vis en Emrik Suichies.

Zij is de docent en eigenaar van Yin Yoga Room en heeft gestudeerd met vele prominente yogaleraren. Katonah Yoga met Nevine Michaan, Dages Juvelier Keates en Abbie Galvinn. Yin Yoga met Anat Geiger, Marcel van de Vis en Emrik Suichies. Jivamukti Yoga met Sharon Gannon, David Life, Jules Febre, Lady Ruth, Yogeswari, Rima Rabbath, & Emma Henry. Ashtanga Yoga met Lino Miele en John Scott. Anusara Yoga met Bridget Woods Kramer en Jonas Westring. Vinyasa Flow Yoga met Kathryn Budig en Julie Martin. Scaraveli Yoga met Paddy McGrath.  

My Indian Journey:

Liefde en dankbaarheid voor alle ‘leraren’ waarvan ik ooit het privilege had te leren, mijn ouders, degenen die dit pad voor mij liepen, mijn studenten, mijn beruchte hondje Noodles en zijn waardige opvolger Lhasa, mijn in Qatar geadopteerde straatkat Zou Bisou Bisou en tenslotte ons kostbare aardse bestaan met al haar oneindige potentie. Ik geloof dat een oprechte, toegewijde yoga practice een groot verschil kan maken in ons leven. Het is een verrijking die energie, inzicht en een doel geeft. De wereld heeft spiritual warriors nodig. Die moedig genoeg zijn om zichzelf eerlijk in de ogen te kijken, gedreven zijn om te veranderen wat veranderd moet worden en mildheid tonen als verandering niet mogelijk is.  

“You have no choice to be a warrior or not. You have to fight. The only choice you have is what kind of warrior do you want to be. Don’t be a child, unwilling to grow up. Rely entirely on your clarity of thought, purity of motive and integrity of action. You cannot go wrong. Re-create yourself and be the change you wish to see in the world.” ~ Irene Maria Tromp