YinYoga Room

Yin Yoga Medicine

Yin Yoga Medicine is gericht op het losmaken van de fascia, het bindweefsel. In een Yin Yoga Medicine sessie wordt gewerkt met de inzichten vanuit de Shiatsu, Functionele Osteopathie en Cranio Sacraal therapie. Wanneer studenten een houding niet optimaal kunnen innemen of uitvoeren, kan hiermee snel middels een individuele Yin Yoga Medicine sessie bij de Yin Yoga docent ruimte worden gemaakt in het gewricht, de fascia, het bijbehorende meridiaan stelsel, en het human body field. Met deze technieken, passende persoonlijke coaching, meditatietechnieken en houdingen maken we ruimte binnen lichaam en geest. Personal yoga krijgt hiermee een volwaardige inhoud vanuit de yin en voedt haar medicinale en helende karakter.  

Yin Yoga Medicine voor specifieke en aspecifieke rugklachten (SI problematiek en discopathie), bekkeninstabiliteit en bekkenklachten, knie artrose en enkelklachten, heupklachten en heupartrose, schouder en nekklachten in relatie tot whiplash problematiek. Door het bindweefsel soepel te maken komt er ruimte in het lichaam en zal je lichaam in staat zijn de probleemgebieden te helen. Aan een Yin Yoga Medicine behandeling komen nooit medicijnen of apparaten te pas.

Tussen Yin Yoga Medicine sessies zitten soms enkele weken. Het doel van de behandeling is immers niet het rechtstreeks verhelpen van de klachten. het is het zelfherstellend vermogen van het lichaam dat gestimuleerd wordt door de behandeling. Soms kan een emotionele uitbarsting volgen op een behandeling, in andere gevallen is er kortstondig sprake van verergering van de klachten. Tussen de individuele behandelingen door kan er gekozen worden om deel te nemen aan de wekelijkse Yin Yoga lessen. Dit is niet verplicht maar wel een absolute aanrader!

Are You Fuzzed Up? Gil Hedley, Ph.D.gives a lesson on the importance of movement and stretching to maintain the sliding properties  of tissues in the body, as well as the value of bodywork modalities and yoga when movement potential has become inhibited.

Voor wie? Yin Yoga Medicine kan een perfecte combinatie zijn tijdens en na fysiotherapie of andere behandeling of traject. Eventueel in samenspraak met uw behandelaar worden op jouw klachten gerichte Yin houdingen ingezet, deze werken op het bindweefsel.

Meenemen? Omdat je tijdens deze les zowel dynamische als verstillende houdingen doet, is het aan te raden om zachte rekkende kleding in laagjes aan te doen en warme sokken en een warme shawl of deken mee te nemen. Daarnaast slechts een (yoga) handdoek of eventueel een wollen yogamat voor de liefhebber. Manduka Pro matten, bolsters en meditatiekussens zijn voor iedereen beschikbaar en liggen reeds klaar voor gebruik.


Live The Process

Sharing YIN in Schagen since 2018


'En de dag kwam, waarop het risico om strak gesloten te blijven als een knop pijnlijker was, dan het risico om vol tot bloei te komen'. ~ Anaïs Nin