YinYoga Room

Yin Intensive

Laat je tijdens de Yin Intensive waarin we de houdingen soms wel 8 tot 10 minuten aanhouden, uitnodigend aanraken door de harmonische effecten van de 42” Gongland Dark Water Gong en de 36” Meinl Flower of Life Gong, de helende werking van de Crystal Tones Crystal Singing Bowls en de kracht van de pure Essential Oils van Young Living. 

Twee uur lang genieten van Yin Yoga, Sound Healing en Personal Assists. Alle tijd en rust om in volledige overgave de houdingen 8 tot 10 minuten te beleven en de energiebanen en de belangrijkste Yin gebieden, wervels, heupen, schouders en nek te stimuleren om de energie (Chi) weer te laten stromen. In de dagelijkse Yin Yoga lessen varieert dit meestal van 3 tot 5 minuten. 

Niet voor niets één van de meest populaire yogastijlen van dit moment. Yin yoga focust zich op het mobieler maken van onze gewrichten, stimuleert het lichaam intens en is tegelijkertijd rustgevend en ontspannend. 

Bij Yin Yoga Room gaan we verder dan de Yin houdingen, we verstaan dat Yin Yoga gaat over discomfort, het verborgene weer zichtbaar maken, authenticiteit en de geheimen van ons eigen water verkennen door te mogen smelten.

De houdingen worden uitgevoerd op de grond en lang aangehouden. De spieren zijn zo ontspannen mogelijk, het bindweefsel wordt op rek gebracht, het doel is niet om krachtiger te worden, maar om de energiestroom in het bindweefsel te stimuleren. 

Ondanks dat we veel stretchen, is ons doel niet super soepel te worden, maar om herstel en reparatie van onze gewrichten en fascia te stimuleren, alsof je een innerlijke intelligentie aanspreekt die losstaat van het intellect. Gewrichten worden beweeglijker en actiever. Dit wederom stimuleert meer opening en ruimte in ons lichaam. In het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen en de gehele rug.

Het effect van Yin Yoga houdingen is een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker en sappiger lichaam. Het beweeglijker maken van bindweefsel zegt iets over het bereiken van meer mobiliteit en flexibiliteit in de gewrichten van het lichaam.

Actiever maken van bindweefsel zegt iets over het verbeteren van weerstand en de energetische gesteldheid en indien van toepassing, een sneller herstel na fysieke of mentale problemen. Yin Yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande hedendaagse leven.

Yin Yoga is ontspannend en vaak ook intens, omdat sommige stretches erg diep gaan. Binnen de Yin Yoga is altijd sprake van Yang. Ik zal je stap voor stap begeleiden in de houdingen. Wij eindigen de les met een liggende ontspanning. 

Je zult tijdens het langer aanhouden van houdingen ook merken dat je te maken krijgt met weerstanden van fysieke of emotionele aard. Een uitgelezen moment om te onderzoeken wat je met weerstand in de Yin Intensive maar ook in het dagelijks leven doet. Haak je erop in waardoor de weerstand alleen maar groeit, of kun je het de ruimte geven, ernaar toe ademen waardoor het na verloop van tijd kan worden losgelaten. Yin Yoga houdingen werken niet alleen in op het fysieke lichaam, maar ook op het mentale, emotionele en energetische lichaam. Wij eindigen de les met een liggende ontspanning.

Voor wie? Yin Yoga is een rustige vorm van Hatha Yoga en daarom geschikt voor iedereen. Yin Yoga is ook geschikt voor mensen met klachten en aandoeningen, zoals bijvoorbeeld rugklachten, chronische reuma en fybromyalgie.

Meenemen? Omdat je tijdens deze les zowel dynamische houdingen als verstillende houdingen doet, is het aan te raden om zachte rekkende kleding in laagjes aan te doen en warme sokken en een warme shawl of deken mee te nemen. Daarnaast slechts een (yoga) handdoek of eventueel een wollen yogamat voor de liefhebber. Manduka Pro matten, bolsters en meditatiekussens zijn voor iedereen beschikbaar en liggen reeds klaar voor gebruik.

Na afloop sluiten we af met "My Secret to Happiness, a raw cacao smoothie", pure gemberthee en gezonde zoetigheden. 

Aanmelding en betaling via https://www.eversports.nl/s/yin-yoga-room.